Rastlina bambus je známa svojimi mnohými užitočnými vlastnosťami, veľmi rýchlo rastie a má široké využitie. Okrem dekoratívnej hodnoty je užitočným stavebným materiálom, surovinou na výrobu ekologických nástrojov a veľmi užitočným zdrojom potravín. Z jeho stonky sa tiež vyrába bambusová múka, ktorá je takmer celá zložená z užitočných vlákien. Má nízky obsah sacharidov a tukov, takže sa dá ľahko zaradiť do ledálnlej stravy ľudí ktorý držia diétu aj diabetikov. Je tiež obľúbenou zložkou paleolitickej stravy. Je prirodzene úplne bezlepkový a predstavuje vynikajúcu alternatívu pre ľudí citlivých na lepok.
Bambusová vláknitá múka Odporúčané použitie
Múka s bambusovými vláknami je ideálnou zložkou na zlepšenie konzistencie cesta na koláče, chlieb a pečivo. Paleo a bezlepkové múky majú samy o sebe tendenciu vytvárať zrnitú, drobivú štruktúru, takže pridanie múky s bambusovým vláknom môže pomôcť s týmto problémom, vďaka čomu bude kôrka chrumkavá a vnútro cesta pekné, mäkké a vločkové.
Čistá hmotnosť: 200 g
Zložky: 100 %múka z bambusových vlákien
Miesto pôvodu: EU
Chceli by sme vás upozorniť, že základná surovina tohto produktu je v zásade bezlepková, avšak balenie sa neuskutočňuje v 100% bezlepkovej prevádzke, a preto môže dôjsť k prítomnosti stopového množstva lepku.
Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku
Energetická hodnota: 752 kJ / 188 kcal
Tuky 0,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy <0,1 g
- z toho cukor: <0,1 g
Bielkoviny 0,2 g
Vlákniny: 99 g
-Soľ: <0,01g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!